Author Topic: Do I need to provide Index parameters to load a simple report  (Read 380 times)

ajdmozart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Do I need to provide Index parameters to load a simple report
« on: January 31, 2019, 12:17:37 PM »
We're running CMOD 10.1 on Z/OS. I have a simple report that I want to load. The only index I'm setting up in the Application is the LOAD DATE which I create as Index, Date/Time(TZ) and Segment in the Application Group Field Information tab. In the Applications Load Information tab I set the LOAD DATE App Grp Field DEFAULT Value to 't' so that it picks up the date from the system upon load.  I've set Indexer to : 390 on the Application Indexer Information tab.

My question. Do I need to provide any Index Parameters in the Indexer Information tab? I'm not indexing any report fields so I don't need to specify Triggers, Fields or Indexes for any report fields. I've set all the other required parms in the Application object. Can I just load this as is without any parameters in the Indexer Information tab (other than the 390 Indexer) ?

jsquizz

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 362
    • View Profile
Re: Do I need to provide Index parameters to load a simple report
« Reply #1 on: January 31, 2019, 12:24:39 PM »
I usually make a single field named bogus in the app group and put a trigger on it, I will setup a simple index that doesnt have any meaning/requirement..then i setup "rdate" as "t" in the app settings, then I simply don't map the bogus field at the folder level. That's how i have done it for years.
#AIX #CMOD #DB2 #TSM #XENOS #AFP2PDF #MIGRATION #TROUBLESHOOT

ajdmozart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Do I need to provide Index parameters to load a simple report
« Reply #2 on: February 01, 2019, 09:26:11 AM »
Thank you. That will do it. But, does that mean that I always have to fudge the creation of a index file with at least one Trigger even if I'm not indexing any report field ?

Greg Ira

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 216
    • View Profile
Re: Do I need to provide Index parameters to load a simple report
« Reply #3 on: February 01, 2019, 09:57:23 AM »
You don't need a trigger. We also just have a basic index defined.  Can be anything.
Something like this:

CC=YES
CCTYPE=A
CONVERT=NO
CPGID=500
MCF2REF=CPCS
TRC=NO
FILEFORMAT=RECORD,256
FIELD1=X'C3C9C3E240C4C5C6C9D5C9E3C9D6D5E240D9D7E37A40D7C4C5E54040C7F8F6F3'
INDEX1=X'D985979699A36DD5819485',FIELD1,(TYPE=GROUP,BREAK=NO)     /* Report_Name  */
DCFPAGENAMES=NO
UNIQUEBNGS=YES
IMAGEOUT=ASIS
INDEXOBJ=ALL
INDEXSTARTBY=1
INSERTIMM=NO
RESTYPE=NONE